Helyszínek

Kiállításunk helyszínét gondosan választottuk ki annak érdekében, hogy hűen tükrözze a művészetek sokszínűségét és tökéletesen ötvözze a kultúra és a természet harmóniáját. 
Az ideális helyszínnek Szentendre, a „Művészetek városa” bizonyult, mely nemcsak, hogy nincs messze Budapesttől, de még könnyen meg is közelíthető. A kiállítás sorozat Szentendrén két csodás helyszínen, majd ezt követően Budapest kiemelt kortárs művészeti terében a Hybridart Space Galériában is bemutatkozik.

Ebben a festői szépségű kisvárosban található a Ferenczy Múzeum Centrum MűvészetMalom épülete, amely különleges tereivel ideális helyszínt biztosít kiállításaink és a konferencia számára egyaránt. A helyszín romantikus, ugyanakkor modern atmoszférát kínál.

Emellett a Szentendre Régi Művésztelep idilli terei fogadják be a kiállítást.

Az egykori szentendrei fűrészmalom XIX. század végi épülete Magyarország egyik legérdekesebb, legkülönlegesebb kiállítóhelye. Korniss Dezső és Deim Pál festőművészek ötlete alapján a Szentendre Művészetéért Alapítvány kezdeményezésére és a Szentendrei Építész Egylet együttműködésével jött létre, és 1999 júniusában nyílt meg a nagyközönség számára. Az alapítók célja egy modern művészeti központ létrehozása volt; a múzeum jelenleg időszakos kiállításoknak ad helyet.

A MűvészetMalmot az épület hangulata, változatos, különleges terei, s az intézmény több mint másfél évtizedes szakmai múltja is alkalmassá teszi arra, hogy nemcsak országos viszonylatban, hanem közép-európai vonatkozásban is a kortárs képzőművészet meghatározó centruma legyen. Adottságai és nagy látogatottságú időszakos tárlatai révén ma az ország harmadik legjelentősebb kiállítóhelyének számít.

Ferenczy Múzeum Center — MűvészetMalom

Szentendre, Bogdányi út 32, 2000

Könnyen megközelíthető autóval vagy közvetlenül Budapestről tömegközlekedéssel.