KÜLDETÉS:

„Az ékszerek olyan lehetőséget kínálnak, amellyel elmondhatjuk a világnak, hogy kik vagyunk, mit képviselünk, vagy hogy kik szeretnénk lenni. Általuk aktívan elkülöníthetjük magunkat a tömegtől, ezzel is hangsúlyozva egyéniségünket.” (Veiteberg)

RENDEZVÉNY

“InFlow”

2 napos kulturális, tudományos program a Szentendre Éjjel Nappal Fesztivál esemény sorozatához kapcsolódva.

Helyszín: Ferenczy Múzeum Centrum, MűvészetMalom, Szentendre

Időpont: 2024. augusztus 31.- szeptember 1.

Célunk egy olyan nemzetközi kulturális és tudományos eseménysorozat létrehozása Magyarországon, – a művészetek városában, Szentendrén – ahol kiemelkedő előadók megosztják tudásukat, tapasztalataikat, a legfrissebb tendenciákat bemutató kutatási eredményeiket a konferencia programjában, míg a kiállítássorozat friss, modern kortárs ékszertervezési megközelítéseket tár látogatói elé.

Évente megrendezésre kerülő eseményünk lehetővé teszi, hogy mindig naprakész tudást és kiállításanyagot mutassunk be, mely a legújabb szakmai irányzatoknak megfelelően progresszív és aktuális.

Az esemény három részre oszlik: az alkotások bemutatása határokon átívelő folyamatokon keresztül, a tudományos konferencia és a művészeti-tudományos műhelymunka. Ezek egymást támogatva szinergiát teremtenek, összekapcsolva az alkotásokat, a tudományt és művészetet.

    1. Konferencia (2024. augusztus 31. 9-18 h)
    2. Csoportos kortárs ékszer kiállítás sorozat, MűvészetMalom Szentendre majd ezt követően újabb helyszíneken október közepéig
    3. Kreatív tervezés,  csoportos műhelymunka (2024. szeptember 1. 9- 12 h)

KONFERENCIA:

A konferencia vizsgálja a jövőbeli virtuális technológiák szerepét a művészetek terén, és egyúttal kutatja az egyéni alkotóművészet és a kulturális háttér egyedi találkozását, miközben rámutat a kortárs ékszer tervezés aktuális irányaira is. 

A rendezvény célja, hogy elmélyítse a tudatosságot a személyes utak, a kultúra és a kortárs művészet közötti összefonódásokról, és bemutassa azokat a személyes alkotói folyamatokat, melyek új értelmet és szépséget hoznak létre ebben az évszázadokon átívelő párbeszédben.

KIÁLLÍTÁS:

Elsődleges célunk kiemelkedő színvonalú, a nemzetközi platformot reprezentáló alkotások bemutatása.

Mindezt itthon és külföldön egyaránt aktív marketing stratégiával, magas nívójú kiállító tér biztosításával és a nemzetközi, szakértői zsűri szakmai tevékenysége által valósítjuk meg.

A kiállítás az ékszerek mélyebb jelentéseit és az egyéni történeteket állítja a középpontba. Az ékszerek ebben a megközelítésben az emberi élet fontos pillanatait, kulturális hátterét és személyes narratíváit őrzik.  

Arra ösztönözzük a látogatókat, hogy tekintsék át a mindennapi tárgyak mögött rejlő mélyebb jelentéstartalmakat, és ismerjék meg azokat az egyéni történeteket és élményeket, amelyek az ékszerek alkotásában megtestesülnek. 

A kiállítás egyik célja, hogy bemutassa a kortárs ékszer alkotásának azon aspektusát is, mely ötvözi a kreativitást és a modern ékszertervezés elvárásait a hordhatóság szempontjaival.

Fontos számunkra, hogy a kiállított alkotások üzeneteit átható és egyben befogadható módon közvetítsük, személyesebb kommunikációs teret teremtve az alkotók – alkotások – látogatók között.

2024. március 31.

“InFlow” Organizing Team

Frangipani Stúdió & Galéria